Konst & Kultur

Välkommen till en enastående unik miljö med anor från 1600-talet. Stig in i ladugården där Hans ”Komålaren” Lindbergs och Fredde Lindbergs konst finns till beskådande.

Fredde Lindberg är konstnär och född 1972 i Stockholm och har bott sommarhalvåren på Sågaretorpet. Han är till stor del upplärd i sitt konstnärskap av sin morfar Hans Komålaren Lindberg och har målat hela sitt liv. www.freddelindberg.se

Innan han blev konstnär på heltid var han entreprenör inom flera olika branscher. Fredde målar och skulpterar kraftfulla motiv som blandar realism, natur och fantasi. Han arbetar i flera olika material som olja, akryl, trä, metall och lera.

Hans Komålaren Lindberg är bildkonstnär, grafiker och författare. Född 1928 i Brandstorp, Skaraborgs län. Autodidakt, känd under namnet “Komålaren” då han ofta arbetar med den vita fjällkon som motiv och symbol för miljövärden, fruktbarhet och fred. Korna ofta med vingar, symboliserande flykt och frihetsdrömmen i en naivistiskt-expressionistisk stil.

Han har deltagit i ett flertal utställningar i Sverige och utomlands i London och N.Y. Offentliga uppdrag: Arbetat som konstnärlig konsult för Socialstyrelsen, Stockholms läns landsting, samt Social och Fritidsförvaltningen i Stockholm. Ledamot i centralstyrelsen KRO, Förbundsstyrelsen i Svenska Konstföreningarnas Riksförbund, samt LRFs Kulturråd. Under devisen ”Lyckan är en vit ko” har hans signum blivit den vita flygande fjällkon men numera ingår även grannbonden Bengts kossor i motiven.

Runt om på tomten så finns flera typer av skulpturer, en klockstapel och andra roliga föremål att beskåda.

I ladan och på logen och även runt om på tomten finns en stor och genuin samling av bruksföremål från det gamla bonde- och hantverkarsamhället.
Konstgalleriet är öppet året runt alla dagar i veckan. För övriga tider kontakta oss. Under devisen ”Lyckan är en vit ko” har hans signum blivit den vita flygande fjällkon men numera ingår även grannbonden Bengts kossor i motiven.

 

Kontakt

Sågaretorpet

Adress: Sågaretorpet 1, 566 39 Brandstorp - Mobil: 070-541 38 99, E-post: info@sagaretorpet.se